Rob neemt deel aan Masterclass 2016

Afgelopen september begon de reeks masterclasses die zijn voortgekomen uit een initiatief van Limburg Paardensport en de LLTB – Vakgroep Paardenhouderij. De groep bestond uit zes enthousiaste jonge hippische ondernemers. Rob Claessens van Lumaro was daar een van.

Cissy Schuring, een van de initiatiefnemers van de vijfdelige reeks masterclasses, beschrijft de rode draad van Masterclass als volgt: “Het zelf aan de slag gaan met een verbeterplan voor het eigen bedrijf op basis van leerdoelen.” De onderwerpen risicomanagement, timemanagement, marketing, personeel en leidinggeven, in- en verkoop, winst- en verlies en rendement kwamen aan bod. De fotoreportage hierboven is gemaakt bij de masterclass die plaatsvond bij de LAC Hoeve, het bedrijf van Irma de Crom.

Naast de frontman van Lumaro was er een grote diversiteit van deelnemers aanwezig; Patrick Lemmen (Hoeve de Schans), Leontien Raijmakers (Team Piet Raijmakers), Remy Bastings (Dressuurstal Remy Bastings), Nelleke Krol (Stal Krol), Irma de Crom (LAC Hoeve), Fenna Westerduin (Ondernemerslift+) en Cissy Schuring (Limburg Paardensport). Het kleine en diverse gezelschap zorgde voor veel nieuwe en mooie inzichten. Daarnaast was er iedere masterclass een andere gastspreker, die een lezing gaf over zijn/haar expertise. Op deze manier kregen de ondernemers informatie uit eerste hand en was de masterclass van hoge kwaliteit.

De laatste masterclass vond plaats tijdens Jumping Indoor Maastricht, waar Frank Kemperman de gastspreker was: de concoursdirecteur van JIM. Het was een prachtige afsluiter van een reeks met inspirerende gastsprekers zoals onder andere Luc van Moorsel (marketing- en evenementenbureau Equine MERC).

Rob was zeer positief over zijn deelname aan Masterclass:“Het is goed om stil te staan bij dingen waar je normaal niet bij stil staat. Daarnaast is Limburg een belangrijke paardensportprovincie en dat brengt Limburg Paardensport ontzettend goed naar buiten!”

Bron: limburgpaardensport.com
Foto’s: Equine MERC