Vermijd boete: Milieusticker Frankrijk

Sinds 1 juli 2016 is er in Frankrijk een nieuwe wetgeving genaamd Crit’Air. Door deze wetgeving kunnen Franse gemeentes milieuzones instellen. Het doel hiervan is dat de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof verlaagd. Het is hierdoor voor nationale en internationale motorvoertuigen verplicht dat zij beschikken over het milieusticker Crit’Air Ecovignet. Wanneer je je paarden dus vervoerd naar Frankrijk, is dit zeker iets om rekening mee te houden! Wij hebben het even voor je uitgezocht.

Wat houdt een milieuzone in?
In een milieuzone mogen op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 uur alleen voertuigen rijden die over een milieusticker beschikken. Een milieuzone kan bestaan uit:

  1. Een zone waarin beperkt verkeer toegestaan is.
  2. Een luchtkwaliteitszone.

Welke vignet heb jij nodig?
De milieusticker maakt onderscheid tussen oudere, recentere en milieuvriendelijke motorvoertuigen. De sticker bestaat uit zes categorieën en verloopt van categorie 0 tot en met 5, waarbij 5 de meest vervuilende is. Iedere categorie heeft een andere kleur vignet. Via deze link kom je erachter welk Crit’Air Vignet bij jouw type voertuig past.

Milieusticker bestellen
Vanaf 1 februari 2017 is het ook voor niet Frans-geregistreerde voertuigen mogelijk om de milieusticker te bestellen. Dat kan via deze link. De prijs van het vignet is €3,70. Inclusief verzendkosten komt het totaalbedrag voor (Franse) voertuigen uit op €4,18. Hou hierbij rekening met een levertijd van circa tien dagen.

Strenge controle vanaf 1 juli 2017!
Vanaf 1 juli 2017 gaat de politie strenge controles uitvoeren. Wanneer je niet over een (zichtbare) milieusticker beschikt voor je vrachtwagen krijg je een boete van €135,-. Voor personenauto’s bedraagt de boete €68,- euro.

Bron